Netwerken

Netwerken

Uw Netwerk op orde

Iedere vertegenwoordiger en/of o­ndernemer weet wat netwerken betekend. Succesvol zaken doen heeft alles te maken met netwerken.

Zo hebben veel o­ndernemers binnen hun bedrijf een netwerk. Een computernetwerk wel te verstaan. Ook hier is het belangrijk dat, in dit geval de computers o­nderling goed met elkaar communiceren. Vaak word er gebruik gemaakt van een reeks werkstations en een centrale server. Dit netwerk noemen we een LAN ( local area network ), een lokaal netwerk dat via een centrale switch aan elkaar verbonden is. Vervolgens kunnen we dit netwerk via routers en firewalls weer koppelen aan het Internet ( WAN - wide area network ). Dit soort netwerken vragen om precisie, de kleinste fout of miscommunicatie kan leiden tot catastrofale gevolgen. Het is dan ook van belang dat er gedocumenteerd word naarmate het netwerk groeit. Een goede systeembeheerder weet waar het probleem zit als er klachten komen. Communicatie is van levensbelang, denk hierbij maar eens aan het dagelijks email verkeer. Tegenwoordig gaat bijna alles via het internet, telefoneren, sms'en, webmail, het versturen van documenten, foto's, zelfs film en video. Top Technology helpt u hierbij, wij zorgen en verzorgen uw gehele netwerk zodat u zorgeloos kunt o­ndernemen.


Veiligheid voorop

Een lokaal netwerk koppelen aan de rest van de wereld ( WWW ) is simpel. Maar vergeet daarbij niet dat uw netwerk gevaar loopt voor inbraken van buitenaf. Net als winkeldiefstal of inbraak kunnen buitenstaanders elektronisch inbreken en waardevolle gegevens wegnemen, kopieren of zelfs vernietigen. Het is dan ook van groot belang dat er goede firewalls geinstalleerd worden, en in geval van telewerken veilige VPN (Virtual Private Network) verbindingen. Tevens is het van groot belang dat iedere computer beschikt over een antivirus programma en een goede spamfilter. En o­ndanks alle maatregelen zijn dagelijkse backups nog steeds het allerbelangrijkste. Top Technology geeft u hierin gratis advies, bel o­ns gerust en maak geheel vrijblijvend een afspraak. Wij evalueren samen met u uw huidige netwerk om te kijken of eventuele aanpassingen noodzakelijk zijn.