Intel NUC PC

Intel NUC PC

Intel NUC Top Technology introduceert de "Intel NUC" ( Next Unit of Computing ). Intel richt zich hiermee zowel op de zakelijke markt maar ziet ook mogelijkheden op de consumentenmarkt. De NUC PC is voornamelijk ontworpen voor werkplekken waar men geen snoeren wil zien en geen lawaai van blazende computers wil horen. De NUC wordt geleverd met een vesa beugel zodat de computer achter op de monitor kan worden gemonteerd.

Intel NUC Inside  

Het moederbord van de NUC is vier inch ( 10 x 10 centimeter ) en is voorzien van een Sandy Bridge dual-core I3 3217U processor met een kloksnelheid van 1,8Ghz, en een 1155Mhz frontsize bus met 3Mb cache in combinatie met de Intel QS77 Express chipset. De externe behuizing heeft een afmeting van breed 11,7 cm / hoog 3,9 cm / diep 11,2 cm.

Het energie verbruik van de NUC is niet meer dan 20W wat er voor zorgt dat er flink bespaart kan worden op energiekosten. Dit natuurlijk ook dankzij de Micro SSD ( Solid State Disk ) in plaats van de conventionele harddisk, leverbaar in 60Gb / 120Gb / 180Gb. De gebruikte Intel micro sata heeft een snelheid van 475Mb / 550Mb per seconde en een overdracht van 6 Gigabyte per seconde waardoor de NUC snel en soepel werkt. Intern kan het geheugen van 4 tot 16 Gigabyte DDR3 1600Mhz worden uitgebreid.

De Intel NUC beschikt over 3 USB 2.0 aansluitingen waarvan één aan de voorkant en 2 aan de achterzijde van de computer. Eén gigabit ethernet aansluiting en 2 HDMI aansluitingen waarbij de audio via de hdmi-poort gaat. De on-board video is de Intel HD4000 met 798Mb geheugen en behaald een resolutie van 1980 x 1080 ( Full-HD ). U kunt dus 2 schermen direct op de PC aansluiten.

Intel NUC achterkant Intel NUC voorkant
Intel NUC bovenkant

Met de NUC kun je windows 8 opstarten in 6 seconden. De NUC is leverbaar met verschillende opties. Standaard beschikt de NUC niet over Dualband-Wifi of Bluetooth aansluiting maar is dit optioneel wel mogelijk. Samenvattend een zeer compacte computer met een sublieme performance, ideaal voor tal van toepassingen en nu nog leverbaar met Windows 7 of Windows 8.

Voor meer informatie over dit product kunt u contact met ons opnemen.